Ons verhaal

 

 

"Aperitief is het leukste moment van de dag."

 

Samen een glas drinken, dat doen we nog het liefst met vrienden. Wij houden van een pittig aperitief, ééntje met bite en karakter. Op zoek naar goeie alternatieven voor een wijntje, biertje of gin-tonic vonden we vooral veel zoete alcoholvrije drankjes. Ze leunden dicht aan bij limonades, waar zoetstoffen de voornaamste smaakmakers zijn. We wilden een complexer aperitief met uitgebalanceerde smaak en de ‘bite’ en prik die alcohol wél biedt.

 

Dus gingen we zelf aan de slag. We leerden gin destilleren met een échte Holstein! Door het oefenen op destilleren, massereren en mengen leerden we vooral veel kruiden kennen. Kruiden die we ook plukten in De Boshoeve, bij het vakantiehuis van de ouders van Koen in Westouter.  

 

"TONAMI; een aperitief dat je samen met je vrienden drinkt!"

De pure alcohol werd in het productieproces vervangen door water. Omdat alcohol het vet in de kruiden oplost en water niet, geeft het ene kruid veel smaak af en het andere kruid niks.

 

Na veel proberen en mislukken viel de puzzel op 28 december 2020 plots in elkaar. We hadden het juiste evenwicht gevonden, de juiste kruidenmix met een perfect balanceerde smaak. TONAMI was geboren.

 

Geniet van je TONAMI!

BESTEL NU