Wat is TONAMI?

TONAMI is een biologisch aperitief gebrouwen in België. 
Het heeft de zure, bitter-zoete smaak van roze pompelmoes, limoen en tonic. TONAMI apero heeft een sterke smaak en heel veel pit.  En dat allemaal alcoholvrij. 
Voor het bottelen werken we samen met het maatwerkbedrijf Footstep.
Het logo en huisstijl werd ontworpen door Tom en Dieter van Uitgeverij Stratier.

KRUIDEN

De belangrijkste biologische kruiden waarmee TONAMI apero gebrouwen wordt zijn kinebast, korianderzaad, citroengras en jeneverbes.
Jeneverbes is een sterke smaakmaker van hier. Het zijn de bessen van de conifeer die ook gebruikt worden als smaakmaker bij gin en jenever. De bessen verzachten het maag-darmkanaal en bevorderen de eetlust.
Kinebast zorgt voor de bittere smaak die je ook kan kennen van tonic. Het is de schors van de ‘Cinchona condaminea’, zoals de ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt het noemde in 1808. Het kruid wordt gebruikt tegen indigestie en een opgeblazen gevoel.
Citroengras zorgt voor de frisse en citroenachtige toetsen in TONAMI.
Koriander geeft extra pit door zijn licht pikante toets. Daarom wordt dit zaad ook vaak gebruikt voor het brouwen van donkere bieren. Koriander voorkomt krampen.
 
Tonami wordt in flesjes van 20cl gebotteld bij maatwerkbedrijf Footstep. Zij werken met mensen die niet in het reguliere arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is om te werken aan een inclusieve samenleving waar iedereen op een gelijkwaardige en volwaardige manier kan deelnemen.
Het logo en de huisstijl van TONAMI zijn gemaakt door Tom Suykens en Dieter Coppens van Uitgeverij Stratier.

Geniet van je TONAMI!

BESTEL NU